Strict Standards: Declaration of SkinSGuMax::initPage() should be compatible with SkinTemplate::initPage(OutputPage $out) in /home/powles/domains/hoehetwerkt.nl/public_html/skins/SGuMax.php on line 70
HoeHetWerkt.nl:Info - HoeHetWerkt.nl

    Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /home/powles/domains/hoehetwerkt.nl/public_html/skins/SGuMax.php on line 154
  • Aanmelden

HoeHetWerkt.nl:Info

Uit HoeHetWerkt.nl

Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

HoeHetWerkt.nl

Het doel van HoeHetWerkt.nl is om een complete website te maken waarin alles te vinden is over hoe iets werkt. Omdat de artikelen door elke bezoeker bewerkt kunnen worden, geeft HoeHetWerkt.nl echter geen garantie wat betreft de juistheid en evenwichtige kwaliteit van de informatie. Daarnaast is vanwege het open karakter van het project vandalisme een probleem.

Opzet

HoeHetWerkt.nl is opgezet in de vorm van een WikiWiki, een door Wikipedia apart ontworpen programma. Tegenwoordig is deze software, MediaWiki, een opensourcesoftware-project dat zeer actief is en ook gebruikt wordt door de andere projecten van de WikiMedia Foundation en door diverse andere projecten en bedrijven, waaronder dus ook HoeHetWerkt.nl.

Kenmerken van HoeHetWerkt.nl

HoeHetWerkt.nl is een echte wiki, hetgeen betekent dat elke inhoudelijke pagina door iedere willekeurige bezoeker bewerkt kan worden. In vergelijking met andere concepten om informatie te verzamelen heeft dit tot gevolg dat HoeHetWerkt.nl, daar waar het actuele informatie betreft, in het algemeen zeer snel bijgewerkt kan worden.

Richtlijnen en basisregels

HoeHetWerkt.nl is arm aan regels, maar hanteert toch enkele basisprincipes, waarvan een zeer belangrijke is dat het geen teksten aanvaardt die auteursrechten schenden. Daarnaast streven de uiteenlopende gebruikers naar een zo groot mogelijke objectiviteit. Alle artikelen hebben daarbij zogenaamde ‘overlegpagina’s’ om onduidelijkheden of twistpunten te bespreken.

Medewerkers

Wetenschappers, hobbyisten, studenten, experts of mensen met een goede algemene ontwikkeling. Iedereen kan aan HoeHetWerkt.nl bijdragen, ook anoniem. Er is geen limiet aan het bijdragen. Alle tekst kan door iedereen bewerkt worden, dus als iemand aan een kort artikel begint, kan een aantal anderen eraan verder werken tot het een volwaardig artikel is.

Leiding

HoeHetWerkt.nl heeft geen echte leiding, maar wordt door de gemeenschap beheerd. Wel is er een bedrijf die dit coördineert. Dit bedrijf is Martial Powles, de oprichter hiervan is P.H. Marcus, die hierdoor ook de eigenaar is van HoeHetWerkt.nl.